Αλευρόπιτα Ηπειρώτικη

Τι χρειαζόμαστε:

Για το μίγμα:
  • 16 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
  • αλάτι
  • 3 χτυπημένα αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • όσο νερό πάρει
  • τυρί φέτα

Για το άλειμα του ταψιού:
  • 4 κουταλιές σούπας ΦΥΤΙΝΗ
Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά για το μίγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Έπειτα ρίχνω τη φέτα σε κομμάτια.
  2. Αλείφω το ταψί με τη φυτίνη.
  3. Ρίχνω το μίγμα στο ταψί και ραντίζω με το χτυπημένο αυγό.
  4. Ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρωτική Κασόπιτα

Γιαννιώτικη Κιμαδόπιτα