Γιαννιώτικο Γαλακτομπούρεκο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά γάλα πλήρες
  • 6 αβγά
  • 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κορνφλάουρ
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα λεμονιού
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων

Υλικά για το σιρόπι:
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • χυμό και φλούδα ½ λεμονιού
  • 3-4 γαρίφαλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλευρόπιτα Ηπειρώτικη

Ηπειρωτική Κασόπιτα

Γιαννιώτικη Κιμαδόπιτα