Γιαννιώτικη Κιμαδόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:


  • 8 φύλλα για πίτα
  • 1 1/2 κιλό κιμά πρόβειο
  • λίγο γάλα
  • 8 παξιμάδια
  • 6 αυγά
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • λίγο τριμμένο τυρί
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τοματοπολτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύλο κανέλας ή μπαχάρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον κιμά.
  2. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον τοματοπολτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και την κανέλα.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά,ώσπου να πιει τα ζουμιά του.
  4. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στύβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση,τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα.
  6. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180-200 για 45 λεπτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλευρόπιτα Ηπειρώτικη

Ηπειρωτική Κασόπιτα